I marknadens ständiga utveckling av mobiltelefoner uppgraderas också mobiltelefonernas kameror. Kameran i de nyaste mobilmodellerna är betydligt mer avancerad och låter dig ta ännu bättre bilder. Genom att ta del av följande tips kommer du att bli en skarpare mobilfotograf.

Komponera bättre med stödlinjer

För att bli proffsfotograf med din mobilkamera behöver du ha koll på hur du komponerar dina foton. Det kan vara svårt att göra helt och hållet på känsla så till hjälp kan du använda dig av funktionen stödlinjer.

Med hjälp av stödlinjerna delas bilden upp i tredjedelar för att underlätta komponeringen av din bild.

Stödlinjerna aktiverar du i inställningarna och funkar på både iPhone och Android.

Tips! Leta bland marknadens främsta mobiler och mobilabonnemang på www.mobiltelefoner.se för att hitta mobilkameran du har längtat efter.

Maximera ljussättningen med HDR-läget

Ljussättningen är A och O i jakten på den perfekta bilden. Genom att aktivera HDR-läget som finns tillgänglig i din mobilkamera kan du undvika bilder med för mycket motljus och andra ljusskillnader.

För att hitta den optimala ljussättningen för din bild kan du med enkelhet experimentera i olika ljuslägen och med olika ljuskällor.

Att inte använda blixt när du fotograferar är ett annat knep för att få en bättre ljussättning i dina bilder. För dig som känner dig osäker kring grunderna har vi sammanställt en snabb genomgång för nybörjarfotografer.

Ta din bild i råformat

Förr var det endast avancerade kameror som klarade av att fotografera i råformat men med den senaste tidens tekniska utveckling kan även många mobilkameror erbjuda den funktionen.

Genom att ladda ned den kostnadsfria appen Adobe Lightroom Mobile kan både Apple- och Andriodanvändare konvertera bilderna i råformat till appen för att göra bilderna ännu bättre.

Appen gör det även möjligt för Appleanvändare att fotografera i råformat via appen då de, till skillnad från Androidanvändarna, ännu inte har tillgång till funktionen direkt i sin iPhone.