Många kreditkort erbjuder garanti för hemelektronik och annan dyr utrustning.

Genom att välja rätt kreditkort kan du skydda din kamerautrustning samtidigt som du får ta del av förmåner med ditt kreditkort. Läs vidare för att ta reda på hur du väljer ett kreditkort på bästa sätt.

Jämför kreditkort

Att hitta ett kreditkort som passar både dina livsvanor och din dyra fotoutrustning kan kännas svårt. Istället för att leta efter ett passande kreditkort i en djungel av olika förmåner och försäkringar kan ditt letande underlättas med att jämföra de olika kreditkorten istället.

Lista upp dina krav på kreditkortet

Innan du börjar jämföra bland kreditkorten är det bra att göra en lista på egenskaperna som du vill att ditt nya kreditkort ska ha.

  • Vill du undvika årsavgifter?
  • Ska kreditkorten vara utan valutapåslag?
  • Vilka sorters försäkringar vill du ha tillgång till?
  • Vill du att dina köp med kreditkortet ska generera bonus?
  • Vill du slippa uttagsutgifter?

Genom att göra en lista på dina krav på ditt nya kreditkort blir det enklare att jämföra och välja ett kort som du blir nöjd med.

Kolla upp vilket kreditkort dina kollegor använder

För att underlätta ditt sökande efter det perfekta kreditkortet ytterligare kan det vara bra att fråga runt bland kollegor, vänner och bekanta för att ta reda på vilka kreditkort de använder och hur nöjda de är.

På så sätt kan du få en bättre bild av vilka kreditkort som personer inom samma bransch använder sig av och vilka garantier de helst tar del av.

Genom att kolla med andra som jobbar med fotografi eller har det som ett passionerat intresse på sidan av kan du minska urvalet  kreditkort att välja bland och få en lättare sökningsprocess.