Arbetslöshet är något som kan drabba alla, inte minst en fotograf när konkurrensen om jobben är så stor. Viktigt att komma ihåg är att det är få som har räknat med att bli arbetslösa.

En bra idé är därför att gå med i en a-kassa redan nu, även om uppdragen är säkrade en lång tid framöver. Här kommer anledningarna till att det ett förnuftigt val.

Känn ekonomisk trygghet

Den största anledningen att gå med i en a-kassa är att slippa oron som följer en ofrivillig arbetslöshet. Som fotograf handlar livet ofta om att gå mellan olika uppdrag.

Genom det stöd, hjälp och ersättning a-kassan ger behöver du inte stressa i jakten på ett nytt foto-uppdrag. Du kan istället vänta in ett där dina färdigheter kommer på nytta.

Hjälp dina kollegor inom fotobranschen

Att vara med i en a-kassa hjälper inte bara dig, utan det hjälper även dina kollegor. När många är med är bördan liten, och man kan som kollegor hjälpa varandra i svåra tider.

Fackförbund och a-kassor är ofta specialiserade inom vissa yrkesområdet. Hitta den a-kassa som passar dig och din yrkesroll bäst på www.a-kassa.se. Som medlem i ett fackförbund och en a-kassa med media och kultur som huvudfokus, exempelvis DIK, så kan du som fotograf vara säker på att du får den hjälp som passar din situation och dina problem bäst.

A-kassan blir ett intyg på din inkomst

Det kommer många tillfällen i livet när du kommer tvingas att bevisa att du kan försörja dig. Arbetar du med foto eller film så är det möjligt att du inte har någon fast inkomst vilket kan utgöra problem exempelvis när hyreskontrakt ska skrivas.

Genom medlemskap i en a-kassa kan du på ett bekvämt sätt bevisa att du har en inkomst, utan någon ansträngning på ditt håll.

Få ersättning mellan fotouppdragen

Det är ingen hemlighet att vissa månader erbjuder mer jobb än andra. Framför allt som egenföretagare inom professionell film eller foto känns det tydligt när kunder håller hårdare i plånboken.

Skulle olyckan vara framme, och att något går snett, är det alltid bra att ha en plan B.

A-kassor är inte vinstdrivande organisationer

Eftersom att a-kassorna enbart är till för att hjälpa dig har de inget eget mål om vinst. Det gör att det alltid kostar så mycket som det bör göra – pengarna går till rätt sak.

Du kan därmed vara trygg i att pengarna går till dem som behöver det och inte rakt ner i någons ficka.