För att dina bilder ska få exponering måste allmänheten få möjligheten att se dem. Sociala medier och andra fotohemsidor har dessvärre en sak gemensamt – uppkoppling är nödvändigt för att det ska fungera.

De bästa bilderna tas ofta långt bort från stadens mitt – och dessvärre även från den bästa täckningen. För den som snabbt vill presentera sitt arbete som fotograf finns det dock en lösning.

Ett av de bästa sätten att lösa problemet är att hitta ett passande mobilt bredband. Det blir ett portabelt WiFi så att du slipper oroa dig för allt vad täckning innebär.

Så skaffar du ett mobilt bredband

  1. Hitta bästa uppkopplingen. Det första du behöver göra är att undersöka vilken operatör som har bäst täckning när du planerat att fotografera. Det gör du enklast genom att ta en kik på deras täckningskartor. Tänk på att vissa operatörer, som till exempel Comviq och Telia, delar på samma nät.
  2. Hitta rätt abonnemang. När det är klart är det bästa du kan göra att jämföra abonnemang på www.mobiltbredband.se. På så sätt kan du enkelt se vad de intressanta operatörerna har att erbjuda utöver bra täckning. Du kan till exempel titta på den lägsta kostnaden eller den högsta surfpotten.
  3. Teckna abonnemanget. När du har hittat det perfekta mobila bredbandet för dig behöver du bara teckna abonnemanget. Det gör du enklast genom att följa länken direkt till operatören och där fylla i rätt uppgifter.

Tänk dock på att det är en dålig idé att föra över bilder när du är ute i naturen, även om det är fysiskt möjligt att använda ett bärbart WiFi. Det är lätt att i ren iver få in barr eller mossa i SD-kortets lucka, och det bådar inte gott för kamerans framtida välmående.

Även det portabla modemet kommer att tacka dig, då de sällan är vattentäta.

Lämna det mobila bredbandet där det är skyddat från väder och vind, och vänta tills du kommer tillbaka till stugan eller bilen med att överföra dina bilder. Din utrustning kommer att hålla betydligt längre i det långa loppet.

Gilla-markeringarna kommer att börja trilla in omgående.